Sananen minusta
logo

Nelli tässä moi!

Uskon työssäni siihen, että viestinnällä todellakin on väliä. Voihan sillä vakuuttaa, vaikuttaa ja valloittaa. Ja vielä mitä muuta! Ei siis ole suinkaan merkityksetöntä, millaiset sanat ja lauseet seuraavat tekstissä toisiaan. Siksi olen viestijä – ja ennen kaikkea kirjoittaja – joka syttyy eloisasta, vetävästä ja vastuullisesta kielenkäytöstä.

Kirjoittajaksi ei kuitenkaan synnytä, vaan kirjoittajaksi tullaan. Oma polkuni on kiemurrellut Jyväskylän yliopiston suomen kielen ja viestinnän opintojen kautta muun muassa toimittajaksi, tiedottajaksi ja viestintäsuunnittelijaksi. Värikäs matkani viestinnän kentällä on sytyttänyt palon auttaa myös muita kertomaan viestinsä osuvasti.

Nyt olen viestintäyrittäjä ja teen työkseni sitä, mistä nautin. Saan kirjoittaa monenlaisia tekstejä, vaihteleviin tarpeisiin ja erilaisille kohderyhmille. Innostun joka kerta siitä, kun idean aihiosta kuoriutuu lopulta ajatuksia herättävä ja jopa koskettava teksti. Sellainen, joka pitää lukijan otteessaan ensimmäisestä sanasta viimeiseen pisteeseen saakka.

Sydämeni pamppailee lujaa ekologisesti ja eettisesti kestävän elämäntavan puolesta, joten haluan kannustaa myös muita toimimaan vastuullisesti. Niinpä tuen eri alojen yrityksiä erityisesti ulkoisena vastuullisuusviestinnän kumppanina. Lue alta lisää, miten vastuullisuus näkyy Mandariinimedian arjessa.

Kaikista parhaimmat ideat ja ajatukset putkahtavat mieleeni usein luonnon helmassa – milloin koiran kanssa lenkkeillen, milloin maastopyörän satulassa polkien. Luonto onkin minulle äärettömän antoisa voimavara ja luovuuden lähde, joka tarjoaa loputtomasti leppoisaa vastapainoa läppärin ruudun ääressä naputtamiselle.

Tukikohtani sijaitsee tällä hetkellä Jyväskylässä, mutta kirjoittaa voi vallan hyvin vaikkapa retkeilyauton laverilla Atlantin aaltojen pauhatessa taustalla. Paikkariippumaton yrittäjyys tarjoaa hillittömän vapauden tehdä tietotyötä missä ja milloin vain. Se pitää mieleni vireänä ja luovana. Niinpä palvelen myös sinua missä ikinä oletkin.

Sisällöntuottaja Nelli Leppänen koiran kanssa

Vakuuttava vastuullisuusviestintä ei ole mitään ilman konkreettisia ja vaikuttavia tekoja.

Viestinnän ansiosta teot saavat ansaitsemansa painoarvon.

Vastuullisuus Mandariinimedian arjessa

Vastuullisuusviestintä ei ole mitään ilman vaikuttavia vastuullisuustekoja. Uskon, että jokainen voi tehdä kestäviä valintoja niin halutessaan. Vaikka yksinyrittäjä on kuin neulanen kuusen oksalla, koen silti, että jokaisen yksilön teoilla on merkitystä.

Kestävä elämäntapa tarkoittaa minulle muun muassa kaikkea tätä:

Parhaiten aamuni käynnistyy kotimaisella kaurapuurolla, kourallisella itse poimittuja marjoja ja isolla teemukillisella. Samalla luen päivänpolttavat jutut sanomalehdestä, sellaisesta digiversiosta. Koen, että maailma voi paremmin ilman kertakäyttöistä materiaa.

Teen töitä lähes aina kotoa käsin. Niinpä en tarvitse työntekoon erillistä toimistotilaa, eikä minun tarvitse kulkea työmatkoja. Kotitalouteni energia on kotimaista tuulisähköä. Jos liikun työn takia, polkaisen matkan polkupyörällä tai käytän kulkemiseen julkisia.

Tietotyötä varten tarvitsen käytännössä vain läppärin ja kännykän. Kännykän olen hankkinut käytettynä. Pidän työvälineistäni hyvää huolta, jotta elektroniikka kestää mahdollisimman pitkään. Käytän laitteet loppuun, enkä havittele viimeisimpiä uutuuksia.

Kun lounasaika koittaa, syön aina kasvisruokaa – yleensä myös vegaanista. Vegaaninen ruoka on monin tavoin eettisempää, ekologisempaa ja terveellisempää kuin eläinperäinen. Yleensä lautaseni täyttyy sesongin kasviksista ja suomalaisista tuotteista.

Yksinyrittäjänä olen kiitollisessa asemassa, sillä pääsen tekemään merkityksellistä työtä viestinnän kentällä. Valitsen asiakkaani ja kumppanini huolella, jotta yhteistyö palvelee molempia osapuolia. Hyvää tekeville viestintäprojekteille annan kaikkeni.

Viestintäyrittäjänä en halua lietsoa ylikulutusta, sumuttaa viherpesulla tai tehdä muuten epäeettistä sisältömarkkinointia. Kielen ja viestinnän asiantuntijana minulla on vastuu kannustaa yrityksiä kohti kestävää liiketoimintaa ja taito tuoda se näkyväksi.

Kun työpäivä on paketissa, tuuletan mieltäni reippailemalla ulkona. Lenkkeilen päivittäin koirani kanssa lähimetsien poluilla ja naapurijärven maisemissa. Tykkään kaikenlaisesta luontoliikunnasta, kuten polkujuoksusta, hiihdosta, pyöräilystä ja kiipeilystä.

Liikunnan lisäksi ilahdun, kun saan uppoutua hyvän kirjallisuuden vietäväksi. Ensisijaisesti lainaan kirjoja kirjastosta tai kuuntelen äänikirjapalvelusta – niin kätevää. Fyysisiä kirjoja en omista juurikaan, koska koen, että kaikkea ei tarvitse omistaa itse.

Harrastukset ovat minulle äärettömän tärkeitä niin henkisen kuin fyysisen hyvinvoinnin kannalta. Yksinyrittäjänä kukaan muu ei pidä minusta huolta kuin minä itse. Niinpä haluan säilyttää työkykyni hyvässä iskussa, jotta suoriudun töissä täysillä.

Yrittäjänä en havittele maksimaalista voittoa, vaan teen arvojeni mukaisia projekteja jaksamistani kunnioittaen. En urakoi ympäripyöreitä päiviä ja kalenteroin lomat etukäteen. Otan ilon irti yrittäjän vapaudesta – kulkeehan paikkariippumaton työ minne vain.

Kun mieli tahtoo lomalle, reissaan mieluusti koti-Suomessa. Ikioma reissuauto johdattaa kuitenkin aika ajoin seikkailuihin ympäri Eurooppaa. Tien päällä saan elellä varsin vaatimattomasti mutta elämästä nauttien. Maata pitkin matkustus kutkuttaa.

Yksinyrittäjänä haluan, että liiketoimintani voitot menevät hyödylliseen tarkoitukseen. Siksi Mandariinimedia on Suomen luonnonsuojeluliiton kannatusyritys. Lahjoitan säännöllisesti myös muihin vastuullisiin kohteisiin, jotka luovat ympärilleen hyvää.

<3
Nelli

Sisällöntuottaja Nelli
Tietosuojaseloste
Verkkosivut: Toni Leppänen, valokuvat: Laura Karlin / L. Karlin Creative