Nelli Leppänen
Luova kumppanisi vastuullisuusviestintään
logo

Tutustu teksteihini

Mandariinimedian portfolioon olen listannut muutamia esimerkkejä erityyppisistä teksteistä, jotka on julkaistu verkossa ja jotka ovat vapaasti kaikkien luettavissa. Jos haluat lukea lisää juttunäytteitäni, kysy lisää. Voin laittaa sinulle tekstejäni myös sähköpostitse luettavaksi.


Ekokompassi: CSRD-raportointi tekee vastuullisuustyön näkyväksi – pk-yritys voi valjastaa sen kilpailukyvyksi

Tuntuvatko CSRD:n tulevat raportointivelvoitteet vielä heprealta? Ei hätää, sillä Ekokompassi antaa hyvän pohjan edetä kohti EU:n vaatimia raportointistandardeja. Koska luvassa on isoja mullistuksia, hihat kannattaa kääriä saman tien.

Yritystehdas: Yrityksen talouslaskelmat haltuun – kestävä kasvu piilee luvuissa

Hyvä taloudellinen tilanne auttaa yritystä investoimaan ja kasvamaan. Ensiksi yrityksen talouslaskelmat pitää laittaa kuntoon. Kasvuyritys Ekolla otti Yrittäjävalmennuksessa haltuun kannattavuus- ja kassavirtalaskelmat ja onnistui moninkertaistamaan liikevaihtonsa.

Kopiosto: Ella Kiviniemelle kuvajournalismi tarjoaa tavan osallistua maailmaan

Valokuva kutsuu pysähtymään jonkin merkityksellisen äärelle. Kuvajournalisti Ella Kiviniemi luottaa avoimuuteen ja empatiaan, kun hän dokumentoi maailmanmenoa. Hänen mielestään kaikenlaiset ihmiset ja ilmiöt ansaitsevat tulla nähdyiksi.

Ekokompassi: Systemaattinen ympäristötyö tuo Kemvitille taloudellista säästöä ja tukee myyntiä

Ympäristövastuusta on tullut kiinteä osa Kemvitin liiketoimintaa ympäristöjärjestelmän ansiosta. Ekokompassin myötä jätteiden kierrätys on tehostunut, materiaalitehokkuus parantunut ja energiankulutus pienentynyt, mikä näkyy rahallisena säästönä ja silkkana mielihyvänä.

Tunne & Mieli: Univaje vaikuttaa monella tavalla mielenterveyteen – siksi unettomuuteen kannattaa hakea apua ajoissa

Työpalaveri menee penkin alle, liikenne jumiutuu kotimatkalla, ja lapsi sairastuu oksennustautiin. Arjessa tapahtuu jatkuvasti yllätyksiä, joita ei pysty ennakoimaan. Uni on puskuri, joka auttaa ihmistä jaksamaan läpi hankalista tilanteista sekä palautumaan niistä.

OP-Media: Kiertotaloudesta vaatebisneksen uusi musta – Rekki kannustaa nyt vastuullisen kuluttamisen tielle

Kestävä kehitys, kiertotalous ja vastuullisuus ovat nykypäivän ilmiöitä, jotka näkyvät entistä vahvemmin vaatebisneksessä. Second hand -vaatteistaan tunnettu Rekki tahtoo luoda vastuullista kulutuskulttuuria myös ulkomailla.

Duunitori: Dakota Robin on kohdannut urallaan syrjintää ja naureskelua – nyt hän tekee töitä sen eteen, ettei kukaan kokisi samaa

Jokainen työyhteisö, jossa on ihmisiä, on automaattisesti monimuotoinen. Ihmisoikeuskouluttaja ja DEI-asiantuntija Dakota Robin tietää tämän paremmin kuin hyvin. Hän on itse oppinut luovimaan työelämässä suomalais-turkkilaisena transmiehenä, jolla on vaikea lukihäiriö.

Kasvu Open: Vastuullisen liiketoiminnan maihinnousu on rytinällä käynnissä

Vastuullisuudesta on tullut viime vuosina globaali trendi, jonka merkitys laajenee koko ajan yritysmaailmassa. Koska muutosvoimat jylläävät joka puolella, pk-yrityksenkään ei ole varaa sivuuttaa vastuullisuusnäkökulmia. Nyt yritys kuin yritys voi saavuttaa etulyöntiaseman markkinoilla, kun se huomioi elintärkeät vastuullisuuskysymykset liiketoiminnassaan.

Tietosuojaseloste
Verkkosivut: Toni Leppänen, valokuvat: Laura Karlin / L. Karlin Creative